Leil.... eller öh... Louise bakar.
Nu var det ett tag sedan jag bakade mitt favoritbröd.
Börjar bli dags nu känns det som.
Här nedan är receptet om någon är nyfiken.
Börjar bli dags nu känns det som.
Här nedan är receptet om någon är nyfiken.
Dinkellimpa
Ingredienser:
5 dl dinkelsikt gärna stenmalet
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2.5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt eller vanligt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor = en hel påse
1 liter ekologisk filmjölk
0.5 dl sirap
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175 c.
2.Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen.
3.Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.
4.Grädda ca 100-110 minuter.
Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter.
Välj gärna stenmalet mjöl då det ger ett saftigare och godare bröd.
Kommentarer
Trackback